A Grizzly elhagyta régi legénylakását, de vitte magával a fesztiválhangulatot

Megosztás

A régi Grizzlytől még egy közismert miskolci rock banda is érzékeny búcsút vett, hiszen a hely maga volt a fesztiválhangulat. Két évvel ezelőtt zárt be a 22 éve működő Grizzly Music Pub a Szent István téren, tavaly decemberében pedig már ki is nyitott a Városház téren. Az üzletvezetővel beszélgettünk a múltról és a legemlékezetesebb bulikról.

Az új Grizzly modernebb, igényesebb és könnyebben elérhető. A külső impozáns, a belső új dizájnt kapott. Bent 80-90 vendég fér el, a kinti terasszal és a kerttel növelve mindösszesen 150 fő. A koncepció a régi: családias hangulat, zenei-kulturális sokszínűség.

Miskolc kultikus szórakozóhelye, a Grizzly életének 22. életévét betöltötte, és egy frekventált helyre, a Herke-házba költözött. Ebben az épületben üzemelt a hajdani Réteskék kávézó, mellette egy büfével, ezeket a helyiségeket nyitották egybe, így mindössze 100 méterrel költözött arrébb a medve.

A régi Grizzly őse a Spaten Söröző volt. A romkocsmából lett pub rengeteg bulinak, koncertnek és sportközvetítésnek adott otthont, miközben szinte végig, húsz éven át költözésre volt ítélve. A faház lebontását – amire 2024-ben kerül sor – már nem várta meg az üzletvezető, Sashalmi József. Az új Grizzly 2022 decemberében a Városház téren rendezkedett be, és a 150-200 fős törzsközönség is maradéktalanul követte, sőt bővül a vendégköre.

Hétvégenként annyian vannak a Grizzlyben. hogy egy gombostűt sem lehet leejteni

A Grizzly Music Pub Miskolc kultikus szórakozóhely volt és maradt. Sashalmi József üzletvezető mellett már a kezdetektől egy jóbarát, Kiss Roland határozta meg a zenei ízlést, ő hívta meg az előadókat. Galambosné Zsuzsa (menedzser) szintén hozzájárult a sikerhez. A népszerűség a változatos (pop, rock, folk, blues vagy sláger) zenei kínálatnak, továbbá az aktív szórakozásra vágyó közönségnek köszönhető.

Az új Grizzlyt Sashalmi és Kiss közös családi vállalkozásként viszi tovább. Ingyenes koncertekkel és változatos programokkal. A törzsközönség eleve sport-, zene- és tánckedvelő családokból és baráti társaságokból áll, akik a 80-as évekbeli élőzenén, valódi bulikon szocializálódtak.

A régi hangulat új helyszínen várja vendégeit

A pub neve maga is egy jóbarát emlékére született. Az üzletvezető hajdani legjobb barátjának vitorlása és vállalkozása viselte a Grizzly márkanevet. Miután a jóbarát váratlanul meghalt, Sashalmi József rá emlékezve keresztelte így a sörözőjét.

A 2000-es évektől fogyatkozó társas kikapcsolódási lehetőségek egyre nagyobb igényt teremtettek egy ilyen meghitt és pezsgő atmoszférájú hely iránt. A törzsvendégek az idő múltával már hozták a gyerekeiket, a vendégkör többgenerációssá vált. A Grizzly programkínálata közös főzéssel, szalonnasütéssel, játékokkal bővült, a parkolóban pedig homokos röplabdapálya készült.

A Grizzly nagyon kötődött a sporteseményekhez. A Sport évének volt a klubja. Rendszeresen vetítették ki a futballmérkőzéseket. A közös meccsnézéseket és a fesztiválhangulatot dalba is foglalta a Z!ENEMI miskolci rock banda.

Z!ENEMi – Mindenhol jó!

SPOTIFY: shorturl.at/cgqtv APPLE: shorturl.at/DUWZ9 2022 NORDIC RECORDS Klip: CineX Studio, sok köszönet Petruskó Norbinak a rendezésért és sok ima a Grizzlyért! — MINDENHOL JÓ!

Z!ENEMI A régi Grizzly búcsúdala

Milyen volt a hangulat a miskolci Grizzly Music Pubban a borsodi sörrel és a futball-rajongókkal, arról sokat lehetne mesélni. A Grizzly egy zenés pub volt és maradt. Többek között fellépett itt a KGST, a BNV, a Sky Fanatic, a Lies, a Zenegép, a Tisztakosz, a Mizrab, a The Grizzly’s Faces, Palásti Gábor és Török Ádám.  Miskolci, debreceni, pesti és külföldi zenekarok szórakoztatták a közönséget pénteken és szombaton este.

2024 tavasza egy izgalmas eseményt tartogat a régióban élő tehetségeknek, ugyanis a Grizzlyben lesz az X-faktor előválogatója március 2-án, szombaton.

A régi maci hangulatát, a nosztalgikus zene hullámait megtaláljuk a város szívében, az új Grizzlyben.

Fotók: Maci Grizzly

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek